Wedstrijdverslag december

De laatste keer dat ik u berichtte over de visclub was in de kersteditie van 2023. Wij waren nog volop,bezig met onze competitie en spannend was het.

Tijdens de laatste wedstrijd werd het kampioenschap beslist, hoe mooi is dat. Terug kijken op 2023 kunnen we constateren dat het een mooi seizoen was voor de club.

Zoals eerder gezegd de kampioen was nog niet bekend, maar tijdens de laatste wedstrijd was Andre los en werd viskampioen 2023. Na een faire maar spannende strijd was Ruud de Ruijter (kampioen van 2022 ) op een tweede plaats en Peter Oosterling op een keurige derde plaats geëindigd.

De prijsuitreiking was dit maal in het Bowling centrum de Kruitmolen. Waar we onder een hapje en drankje de prijsuitreiking deden.

Tegelijkertijd op de ze feestavond houden we de Algemene ledenvergadering. Brenda was namens het PV bestuur ook aanwezig.

Algemeen feit is dat de kosten oplopen en duurder worden boot huur. Eten drinken enz enz. we herkennen dit allemaal. Wij als bestuur hebben altijd getracht om de kosten laag te houden, maar dit gaat ons niet meer lukken. Wij willen ook niet elke keer aan de PV vragen om geld bij te souperen, dus hebben we besloten om geen prijzentafel meer te doen op het einde van het jaar. Tijdens de laatste wedstrijd zullen we de kampioen bekend maken en de ALV houden onder het genot van een hapje en drankje.

Tja als de kerstkalkoen en de oliebollen weer verteerd zijn, staat het nieuwe visseizoen weer al te trappelen. Peter heeft weer een mooie volle viskalender in elkaar gezet.  Dus kunnen we volop aan de bak. Echter we hebben met iets nieuws te maken. Het weerklimaat! Potverdikkeme niet meer normaal, hoe onbestendig het weer is geweest de afgelopen maanden. Veel wind en storm. Zowel met de boot en van de kant hebben we wedstrijden moet cancelen gelukkig hebben we die allemaal weer jn gehaald, maar het geeft een hoop extra werk. Gelukkig is er met de visvangsten niets aan de hand. Er wordt nog volop gevangen, zowel van de boot als van het strand en dat bied weer perspectief. Ook de opkomst deelnemers gaat uitstekend ook hier zowel vanaf het strand als met de boot. Hier wordt je als bestuur alleen maar gelukkig van. Laten we creatief omgaan met de weersomstandigheden en zullen dit jaar ook weer hopelijk een mooie competitie krijgen.

In het laatste kwartaal van het jaar gaan we nog een extra vistocht houden op de Westerschelde. Hier mogen alle PV leden en hun gezin geheel verzorgd  een dagje mee vissen. Dit kleintje PV is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van het PV bestuur. U hoeft niet mee te nemen alleen een goed humeur en een lege emmer voor de vis. Uw bijdrage is 10 euro per persoon. Wat krijgt u hiervoor….. Hele dag uitwaaien op de boot en genieten van de mooiste skyline van Europa.

Indien nodig een hengel met onderlijn, bakje aas, drankje en hapje en but last not least een maaltje vis. Zaterdag 13 oktober houd website in de gaten. Natuurlijk kom ik hier later in het jaar nog op terug. Ondertussen hebben we weer al enkele strandwedstrijden achter de rug. Met goede opkomsten en vangsten. Een ding is zeker de sfeer is goed en het gaat weer spannend worden dit jaar. Verder zie jer nog het eind klassement en een paar afbeeldingen van de verschillende platvissen die je bij ons kunt vangen met de daarbij behorende verschillen.
Winnaar  Andre de Nooijer. Na een harde maar faire competitie de terechte winnaar  2023!         

Vissoorten detail - Vissoorten - Vis & water - Sportvisserij Nederland
Tong | Visrecepten.nl

  Griet                                                                  Tarbot

In de regen   ☹                                                                                                          In de zon ????

Alle reacties:

2Rowan VanHoutum en Sjan Boom